Internationale versie van de CIP Privacy Baseline
26 november 2018
AVG registers in de praktijk
22 februari 2019

Dag van de Privacy

Leusden, januari 2019

28 januari: Dag van Privacy

Sinds 2007 is er ieder jaar op 28 januari extra aandacht voor de privacy van de Europese burger. Deze dag is in het leven geroepen door de Raad van Europa en staat te boek als ‘Europese dag van de Privacy’, ‘Dataprotectiedag’ of ‘Data Protection Day’. Op deze dag in 1981 werd het Dataprotectieverdrag ondertekend.

Dit was de eerste aanzet die geleid heeft tot de General Data Protection Regulation (GDPR) cq de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), die van kracht werd op 25 mei 2018.

Doel van de Dag van de Privacy is de burgers beter te informeren over hun rechten betreffende het gebruik van persoonsgegevens door overheden, bedrijven en andere organisaties. Deze instanties worden op deze dag ook extra aangespoord om de bescherming van persoonsgegevens te verbeteren.

Een eerste stap voor verbetering begint bij het bijhouden van een register van verwerkingsactiviteiten en vastleggen van verwerkersovereenkomsten en het uitzetten van noodzakelijke DPIA’s (Data Protection Impact Assessments).  Met MexonInControl Privacy Light kan daar snel, eenvoudig en met lage kosten een begin mee worden gemaakt. 

MexonInControl voor Privacy demo op locatie

Op 28 januari 2019 doen wij een extra stap om overheden en bedrijven te helpen bij het voldoen aan de eisen die er vanuit de AVG worden gesteld. Op deze maandag gaan onze consultants het land in om op locatie, bij en met belangstellenden, van gedachten te wisselen en een demonstratie te geven. 

Hieronder kunt u zich opgeven voor een sessie. Voor partijen die naar aanleiding van ons bezoek op 28 januari de keuze maken om gebruik te maken van MexonInControl voor Privacy is het gebruik de eerste 2 maanden gratis!

Bekijk hier alvast de brochure.

De volgende onderwerpen komen aan bod:
-> Verwerkingsactiviteiten
-> Verwerkersovereenkomsten
-> Assessments (DPIA)
-> Samenhang van bovenstaande


  Ik maak gebruik van de mogelijkheid voor een demonstratie op locatie.

  Na het aanmelden wordt dit formulier leeg gemaakt

  Via dit formulier worden persoonsgegevens verzameld. Het betreft aanhef, voor- en achternaam, en e-mail adres. Deze gegevens worden gebruikt ten behoeve van
  - het maken van een afspraak voor een online demonstratie van MexonInControl voor Privacy
  - eventueel het maken van een proefaccount
  - het toevoegen van uw gegevens aan onze mailinglijst inzake MexonInControl (waarvan u zich te allen tijden kunt uitschrijven).