ISM integratie

ISM integratie

U bent voornemens om de ISM-methode™ te gaan gebruiken om grip te krijgen op uw IT-beheer. Of misschien gebruikt u het reeds. Dan is het aan te bevelen dat u Service Management software gebruikt die aangetoond heeft dat het ISM optimaal ondersteunt en die door uw medewerkers op de juiste manier gebruikt wordt. Alleen dan bereikt u optimale synergie tussen People, Process en Product.

Vraag hier meer informatie aan over ISM integratie

De voordelen van ISM

Met ISM heeft u een standaardmethode voor de inrichting en verbetering van uw IT-beheer. Het adopteren van een standaard betekent dat er eind komt aan ellenlange discussies met sub-optimale resultaten. Het betekent ook dat de IT-beheerders zich kunnen gaan wijden aan hun primaire taken: het managen van de gewenste dienstverlening.

ISM bevat het beste uit de praktijk van een groot aantal organisaties, en is geheel compatibel met populaire referentiemodellen zoals ITIL, ASL, en MOF. Deze referentiemodellen zijn ‘an sich’ niet implementeerbaar, maar met de ISM-methode kunt u de gewenste richtlijnen uit die modellen overnemen en in uw organisatie invoeren.

Standaard inrichtingsmodel

ISM is geen referentiemodel maar een toepassingsmodel.
Een groot aantal organisaties in Nederland werkt op identieke wijze met het sterk gestandaardiseerde ISM-framework. De combinatie van framework, implementatiemethode en support leidt tot snelle invoeringen en aantoonbaar succesvolle toepassingen.

Mexon Technology heeft als één van de weinige toolleveranciers bewezen dat ze een tool kan configureren conform de eenvoudige en bewezen effectieve werkwijze van de ISM-methode™. Wij leveren een kant-en-klare inrichting van onze Service Management software op basis van het ISM-framework, voor een snelle en kosteneffectieve implementatie en optimale integratie met de processen van uw organisatie.