LOGINventory

LOGINventory

De unieke eigenschappen van LOGINventory maken het een succesvolle en populaire IT asset inventory tool voor Windows netwerkbeheerders. De wijze waarop de verschillende programmamodules de verbinding leggen met elkaar, maakt dat LOGINventory zo succesvol werkt.

Vraag hier meer informatie aan over LOGINventory

LOGINventory ontdekt en scant computers op afstand. Waarbij het vele hardware- en software-kenmerken kan achterhalen, zonder de noodzaak elke op client software (agents) te installeren en zonder enige uitvoering van het programma op het netwerk.

Installeer LOGINventory op slechts één pc of server: Binnen enkele seconden verkrijgt u een inventarisatie van alle hardware en geïnstalleerde software in uw hele Windows-netwerk, lokaal of op meerdere locaties..

Gedetailleerde analyses

Analyses worden gerealiseerd met hiërarchische filters. Filtercondities uit Analyse Nodes zullen worden doorgegeven aan sub-nodes. Deze functie is zeer nuttig voor organisaties met verspreide sites, filialen en / of domeinen waarbij het mogelijk is om een rol-gebaseerd administratie concept op te zetten.

Analyse Nodes kunnen worden weergegeven met vooraf gedefinieerde knooppunt types zoals Activa, Hardware, Software, etc. De toegangsrechten kan met instellen op "alleen zien" of zelfs bewerken.

Analyse knooppunten kunnen worden toegewezen aan verschillende administrators of administrator teams als 'Root Node'. Dit maakt bijvoorbeeld mogelijk een branch- site toegang te verschaffen tot alleen de eigen voorraadgegevens .

De LOGINventory query-ontwerper maakt een flexibele en onbeperkte configuratie van query-voorwaarden mogelijk, waarbij gelet wordt op het verschil tussen de lees-en schrijfrechten.

Network Inventory

LOGINventory ondervraagt alle computers in een netwerk via TCP / IP en rapporteert terug in een centrale database. In aanvulling op Windows-computers, scant het en inventariseert het in het netwerk naar geschikte routers, servers, switches, hubs, printers, printservers evenals Mac-en Linux-computers via SNMP.

LOGINventory is onzichtbaar voor de klant en heeft geen gevolgen voor de prestaties van het netwerk of de client-pc. Dit zorgt voor een maximale productiviteit voor zowel het netwerk en uw collega's. LOGINventory laat u ook inventarisaties met het "logon script" uitvoeren. Zodra iemand zich aanmeldt bij een computer zal deze automatisch worden gescand op alle hardware-en software-inventaris.

Hardware Inventory

 • Naam, type en grootte van alle harde schijven, cd / dvd en verwijderbare schijven, en details over logische schijven
 • Geheugen modules en geheugen
 • SCSI-/IDE controllers
 • Netwerk-kaarten, IP-en MAC-adressen, DHCP, DNS en WINS-instelling, enz.
 • Processor-fabrikant en type, CPU-snelheid en de status, kloksnelheden
 • Moederbord naam en fabrikant, naam chassis en de fabrikant, BIOS-informatie, systeem-en geheugenslots, havens, etc
 • Naam en type geluid & video-adapters
 • Naam, type en de instellingen van de monitoren en printers
 • Aangesloten USB-apparaten


Software Inventory

 • Operating Systems: naam, type, versie, build, serienummer enz.
 • Softwarepakketten: naam, nummer, plaats, datum en tijdstip van de installaties en het versienummer
 • Service packs en hot fixes