Mexon Technology annonceert release 7 van haar Discovery & Inventory tool LOGINventory
13 april 2016
Mexon Technology gaat samenwerking aan met QCN
24 januari 2017

Mexon Technology kondigt de succesvolle certificering van iET ITSM door PinkElephant voor nieuw Asset Management proces aan

Leusden, 22 augustus 2016 – Mexon Technology kondigt aan dat haar software iET ITSM het PinkVERIFY™ certificaat heeft ontvangen voor het op ITIL®-gebaseerde Asset Management proces, dat onderdeel is van de iET ITSM Service Management oplossing. Deze laatste certificatie erkent iET Solutions als één van de eerste drie bedrijven wereldwijd die volledig voldoet aan de PinkVERIFY™ Asset Management-vereisten.

Met iET ITSM biedt iET Solutions nu dertien PinkVERIFY™ gecertificeerde processen in één geïntegreerde oplossing. Twee van deze processen, te weten Service Asset and Configuration Management (SACM) en Asset Management, bieden significante ondersteuning aan bedrijven die hun software en hardware eigendommen dienen te managen. Door gebruik te maken van het Service Asset and Configuration Management proces kunnen IT afdelingen de volledige controle nemen over hun configuratie items, componenten en attributen, inclusief de onderlinge afhankelijkheden. De geïntegreerde geautomatiseerde “verschillen-zoeker” maakt het mogelijk om een vergelijk te maken tussen de huidige IT infrastructuur en de Configuration Management Database (CMDB), waardoor de data altijd tijdig bijgewerkt en correct is, alsmede de database-integriteit bewaard blijft.

Asset Management biedt additionele functionaliteit voor licentiebeheer en onderhoudt alle daarbij behorende commerciële aspecten. Organisaties kunnen hun zogenaamde upgrade en downgrade rechten, maintenance contracten, aankopen en licentieverkopen managen evenals talloze licentiemetrieken zoals bijvoorbeeld: per user, per device, per installatie en per concurrent use. Een “stoplicht-systeem” controleert accuraat en monitort het juiste gebruik en geldigheidsdata van softwarelicenties.

Tobias Müller, Product Manager bij iET Solutions, vertelt: ”Pink Elephant heeft deze additionele certificatie ontwikkelt – Asset Management – als gevolg van een steeds verder toegenomen vraag uit de markt voor oplossingen op dit gebied. Het feit dat we zo kort na de publicatie (eind mei 2016) aan alle criteria voldoen toont aan hoe goed iET ITSM voldoet aan de vereisten van onze klanten en de markt om ons heen.”

PinkVERIFY™, een internationaal erkende beoordeling van IT Service Management oplossingen, is ontwikkeld door en is eigendom van Pink Elephant, een wereldwijde training, consulting en service provider in Noord-Amerika. PinkVERIFY™ is gecreëerd in 1998 om bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar ITIL®-gebaseerde software te helpen ITIL® best practices te implementeren.

Wilt u weten wat Asset Management, PinkVERIFY™ en iET ITSM voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op via sales@mexontechnology.com of bel +31 33 432 17 00.