AVG registers in de praktijk
22 februari 2019
Bedrijfsvoordeel uit AVG-verplichtingen?
9 december 2019

Online presentatie MexonInControl voor Privacy

Leusden, zomer 2019

Mexon Technology toont u de AVG oplossing: MexonInControl voor Privacy

Het nieuws staat er bol van. Het is een draak van een wet, we zijn er nog niet klaar voor, we hebben er geen tijd voor en nog meer berichten van deze strekking kunnen we lezen. Toch zijn er vele organisaties die serieus bezig zijn met de AVG en ook tijd steken in de in de AVG genoemde (en verplichte) registers.

MexonInControl voor Privacy is gemaakt voor en met die organisaties die een stap verder willen zetten. Organisaties die het conceptuele stadium van registers zijn ontgroeid, die toe zijn een vervolg op hun reeds opgezette register in Excel.

Het vastleggen en onderhouden van verwerkingsactiviteiten, risico’s, maatregelen, verwerkersovereenkomsten en de noodzakelijke DPIA’s is iets dat met enige zorg dient te gebeuren. Organisaties die zijn begonnen met bijhouden van deze registers in MS Excel, kwamen na verloop van tijd tot de conclusie dat dit niet toereikend is. Het instellen van de juiste rechten, validatiewaarden en het uitvragen van assessments lukt wel in Excel, maar kent diverse beperkingen. Hoe kan dat toch snel, eenvoudig en met lage kosten worden georganiseerd?

Met onze MexonInControl voor Privacy oplossing kunt u dit realiseren en daarmee gaan voldoen aan diverse eisen die door de AVG aan organisaties worden gesteld. De Autoriteit Persoonsgegevens deed recentelijk nog een steekproef om te onderzoeken of een register voor verwerkingsactiviteiten wordt bijgehouden. Onze voorspelling is dat dit vaker en diepgaander zal gaan gebeuren en dat op termijn ook de inhoud van de registers zal worden getoetst.

AVG registers kunnen met MexonInControl voor Privacy snel worden opgesteld. Voor nieuwe verwerkingen voert u natuurlijk eerst een (D)PIA uit, natuurlijk ook in MexonInControl.

Zien is geloven:

Wij organiseren online demonstraties waarin getoond wordt hoe MexonInControl voor Privacy het beheer een stuk eenvoudiger zal maken en uw inzicht zal vergroten. Binnen korte tijd bent u op de hoogte, met natuurlijk de mogelijkheid om vragen te stellen.

Hieronder kunt u zich opgeven voor een afspraak voor een 1-op-1 sessie op een moment dat het u goed uitkomt. Bekijk hier alvast de brochure.

De volgende onderwerpen komen aan bod:
– Verwerkingsactiviteiten
– Risico’s en Maatregelen
– Verwerkersovereenkomsten
– Assessments (DPIA)
– Samenhang van bovenstaande


  Neem contact met mij op voor een demonstratie via internet of bij mij op locatie.

  Na het aanmelden wordt dit formulier leeg gemaakt

  Via dit formulier worden persoonsgegevens verzameld. Het betreft aanhef, voor- en achternaam, en e-mail adres. Deze gegevens worden gebruikt ten behoeve van
  - het maken van een afspraak voor een online demonstratie van MexonInControl voor Privacy
  - eventueel het maken van een proefaccount
  - het toevoegen van uw gegevens aan onze mailinglijst inzake MexonInControl (waarvan u zich te allen tijden kunt uitschrijven).